Медичні працівники дошкільного навчального закладу мають здійснювати постійний контроль за станом здоров’я дітей, надавати невідкладну медичну допомогу у разі гострого захворювання або травми, систематично навчати дітей правил особистої гігієни, проводити профілактичні щеплення спільно з лікарем-педіатром згідно з календарем щеплень у порядку і в терміни, встановлені МОЗ.
· Меню домашнього харчування має бути збалансованим та містити достатню кількістю білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів, що сповна забезпечують енергетичні витрати дитячого організму. Подбайте про те, щоб посуд, з якого їсть дитина, завжди був чисто вимитим, їжа свіжою, щойно приготованою. Якщо дитина харчується у дитячому садку, відкоригуйте режим харчування вдома, урахувавши поживну цінність їжі, що подається у дошкільному закладі, та години прийому їжі.
· Привчайте дитину:
· - перед прийомом їжі обов’язково мити руки з милом, витирати їх індивідуальним рушником; - самостійно сідати на стілець та підсовувати його до столу; під час прийому їжі охайно вживати тверду їжу; - відламувати хліб маленькими шматочками, заїдати його рідкою їжею (суп, борщ тощо); - самостійно їсти ложкою з тарілки, пити з чашки; - не обливатись; - після прийому їжі користуватися серветкою, вставати зі стільця.
· Навчайте малюка підтримувати чистоту навколо себе, бути охайним,пояснюйте йому, що і як треба робити.